Apa yang perlu ada?

Anda perlukan:

  • Smartphone

  • Internet connection

  • App Luno

  • App Huobi Global (adalah lebih baik gunakan website di komputer)

  • App Binance (optional)

  • App RoyalQ (optional)

  • Modal (ikut suka, sikit pun boleh tapi untung tak banyak lah)

Luno

Luno Malaysia Sdn Bhd adalah broker crypto yang mendapat kelulusan dari Bank Negara Malaysia. Cuma terdapat 5 jenis crypto sahaja iaitu Bitcoin, Ethereum, Litecoin, XRP, Bitcoin cash.

Walaupun aplikasi Luno tidak diperlukan secara langsung untuk teknik robot trading ni, saya menggunakan Luno untuk transfer crypto ke Huobi Global (boleh juga guna P2P tapi saya rasa ini lebih mudah dan murah).

Lagipun sebagai trader saya menganggap memiliki akaun Luno wajib. Boleh juga simpan crypto di Luno untuk jangka masa panjang.

Daftar gunakan link ni untuk dapatkan bonus BTC bernilai RM25 --> https://www.luno.com/invite/XK6E38

Huobi Global

Huobi adalah broker crypto yang ke-7 terbesar di dunia. Ya, walaupun bukan top3, tapi ia semakin berkembang dan mempunyai banyak ciri-ciri menarik.

Transcation adalah sedikit mahal berbanding Binance, akan tetapi ia mempunyai fungsi Grid Bot trading yang percuma. Inilah nadi auto-trading yang akan diterangkan dalam website ini.

Daftar gunakan link ni untuk dapatkan rebate 10% dari transaction fee anda --> https://www.huobi.com/en-us/topic/double-reward/?invite_code=5gh93223

Binance (Optional)

Binance adalah broker crypto terbesar di dunia. Ia menawarkan sekitar 500 jenis crypto untuk jual beli. Mendaftar akaun adalah mudah dan percuma.

Di akaun Binance inilah jual beli crypto kita berlaku secara aktif. Transaksi-transaksi ini akan dikawal dari jauh oleh robot RoyalQ. RoyalQ cuma boleh menjalankan jual beli antara crytpo dalam akaun Binance tapi tak dapat mengeluarkan duit/crypto dari akaun tu.

Daftar gunakan link ni untuk dapatkan rebate 10% dari komisyen Binance setiap kali anda trade! --> https://www.binance.me/en/register?ref=IMOQEGU7

*Binance telah di 'banned' di Malaysia. Untuk install perlu melalui VPN. *rujuk sini: https://www.facebook.com/capayamdotcom/posts/495183338601983

RoyalQ (Optional)

RoyalQ adalah aplikasi di smartphone anda yang memberikan arahan kpd akaun Binance anda untuk menguruskan trading. Ya, trading robot ini berfungsi secara automatik setelah anda masukkan setting. Yuran pengaktifan adalah 100USD setahun

Daftar sini --> https://raqsy.com/s/VKVZQ

*Akaun trading adalah seperti akaun bank juga.

*Proses membuka akaun trading kebanyakannya hampir sama di mana mereka memerlukan upload IC atau lesen, pengesahan alamat, dan juga pengesahan muka spt gambar selfie bersama IC atau video muka.