Apa yang perlu ada?

Anda perlukan:

  • Komputer (untuk tujuan setting grid trading, smartphone tak memadai)

  • App Luno

  • App Huobi Global

  • Modal (minimum $145USD)

Luno

Luno Malaysia Sdn Bhd adalah broker crypto yang mendapat kelulusan dari Bank Negara Malaysia. Luno cuma menyenaraikan crypto yang mainstream shj spt :-Bitcoin, Ethereum, Litecoin, XRP, Bitcoin cash, Cardano dll.

Walaupun aplikasi Luno tidak diperlukan secara langsung untuk teknik robot trading ni, kami menggunakan Luno untuk transfer crypto ke Huobi Global (boleh juga guna P2P tapi saya rasa kaedah ini lebih mudah dan murah).

Lagipun sebagai trader kami menganggap memiliki akaun Luno wajib. Boleh juga simpan crypto di Luno untuk jangka masa panjang.

Daftar gunakan link ni untuk dapatkan bonus BTC bernilai RM25 --> https://www.luno.com/invite/XK6E38

Huobi Global

Huobi adalah broker crypto yang ke-7 terbesar di dunia. Anda perlukan Huobi untuk transfer crypto ke Pionex, kerana Pionex belum diwhitelistkan lagi oleh Luno.

Anda juga boleh trade menggunakan trading platform ini kerana ianya mudah untuk digunakan. Huobi juga mempunyai fungsi Grid Bot trading yang percuma.

Daftar gunakan link ni untuk dapatkan rebate 10% dari transaction fee anda --> https://www.huobi.com/en-us/topic/double-reward/?invite_code=5gh93223

Pionex

Pionex adalah sebuah syarikat broker crypto yang berpangkalan di Singapura. Kelebihan utama Pionex ialah yuran transaksi yang terendah antara broker-broker yang lain (setakat pengetahuan penulis).

Daftar sini: https://www.pionex.com/en-US/sign/ref/j0NzgLCT

*Akaun trading adalah seperti akaun bank juga.

*Proses membuka akaun trading kebanyakannya hampir sama di mana mereka memerlukan upload IC atau lesen, pengesahan alamat, dan juga pengesahan muka spt gambar selfie bersama IC atau video muka.