Apa yang perlu ada?

Anda perlukan:

  • Komputer (untuk tujuan setting grid trading, smartphone tak memadai)

  • App Luno

  • App Huobi Global

  • Modal (minimum $145USD)

Luno

Luno Malaysia Sdn Bhd adalah broker crypto yang mendapat kelulusan dari Bank Negara Malaysia. Cuma terdapat 5 jenis crypto sahaja di broker ini iaitu; Bitcoin, Ethereum, Litecoin, XRP, Bitcoin cash.

Walaupun aplikasi Luno tidak diperlukan secara langsung untuk teknik robot trading ni, kami menggunakan Luno untuk transfer crypto ke Huobi Global (boleh juga guna P2P tapi saya rasa kaedah ini lebih mudah dan murah).

Lagipun sebagai trader kami menganggap memiliki akaun Luno wajib. Boleh juga simpan crypto di Luno untuk jangka masa panjang.

Daftar gunakan link ni untuk dapatkan bonus BTC bernilai RM25 --> https://www.luno.com/invite/XK6E38

Huobi Global

Huobi adalah broker crypto yang ke-7 terbesar di dunia. Ya, walaupun bukan top3, tapi ia semakin berkembang dan mempunyai banyak ciri-ciri menarik.

Transcation adalah sedikit mahal berbanding Binance, akan tetapi ia mempunyai fungsi Grid Bot trading yang percuma. Inilah nadi auto-trading yang akan diterangkan dalam website ini.

Daftar gunakan link ni untuk dapatkan rebate 10% dari transaction fee anda --> https://www.huobi.com/en-us/topic/double-reward/?invite_code=5gh93223

*Akaun trading adalah seperti akaun bank juga.

*Proses membuka akaun trading kebanyakannya hampir sama di mana mereka memerlukan upload IC atau lesen, pengesahan alamat, dan juga pengesahan muka spt gambar selfie bersama IC atau video muka.